https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravska-energetika-je-na-liberalizovanem-trhu-uspesna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravská energetika je na liberalizovaném trhu úspěšná

15.1.2003 18:37 | BRNO (ČIA)
Jihomoravská energetika (JME) uzavřela smlouvy s oprávněnými zákazníky pro rok 2003 na téměř 2590 GWh elektrické energie. Potvrdila tím úspěšnou expanzi v rámci otevíraného elektroenergetického trhu a obhájila pozici nejúspěšnějšího regionálního obchodníka s elektřinou. Tu získala v roce 2002 za prodej 1106 GWh elektrické energie oprávněným zákazníkům. ČIA o tom dnes informoval ředitel sekce Prodej Zdeněk Bauer.
 

JME si pro letošní rok udržela dosavadních 12 oprávněných zákazníků s ročním odběrem větším než 40 GWh z první etapy liberalizace v roce 2002 spolu se dvěma odběrnými místy mimo své zásobovací území. Na jižní Moravě dodává elektrickou energii například Českým drahám, Barumu, Dopravnímu podniku města Brna, Žďasu, Českomoravskému cementu v Mokré, Kordárně ve Velké nad Veličkou či sklárnám Vetropack v Kyjově. Od 1. dubna 2002 dodává JME elektřinu Českým drahám na území severní Moravy a od 1.července téhož roku závodu společnosti Českomoravský cement v Radotíně u Prahy.

Ve druhé etapě otevírání trhu pro oprávněné zákazníky s roční spotřebou devět až 40 GWh získala JME pro rok 2003 ve výběrových řízeních pět nových oprávněných zákazníků. Jednoho dále získala s ročním odběrem nad 40 GWh mimo vlastní zásobovací území v celkovém objemu 258 GWh. Bauer zmínil společnosti Norske Skog Štětí, Českomoravský cement Králův Dvůr, Mrazírny Dašice, Mochovské mrazírny, Vápenku Čertovy schody a Vodovody a kanalizace Ostrava. Z oprávněných zákazníků na svém zásobovacím území JME neuzavřela smlouvy jen s brněnským závodem společnosti Linde Technoplyn a Železárnami Veselí s ročními odběry úhrnem 50 GWh.

Úspěch JME v prvních dvou vlnách liberalizace trhu Bauer přičetl zejména správné obchodní strategii, včasné a důkladné přípravě na liberalizaci již od roku 1999, nabídce nových atraktivních produktů a celkové kvalitě péče o zákazníky. Bauer zejména ocenil silnou pozici JME v cementářském průmyslu a u Českých drah. Podle jeho slov prodejní cena elektřiny pro oprávněné zákazníky letos poklesne asi o pět procent. "Konkurence ceny snižuje," dodal.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist