https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravska-energetika-zvysila-prodej-opravnenym-zakaznikum-o-255-gwh
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravská energetika zvýšila prodej oprávněným zákazníkům o 255 GWh

1.1.2003 13:21 | BRNO (ČIA)
Zhruba o 255 GWh na 765 GWh zvýší v letošním roce Jihomoravská energetika (JME) prodej elektrické energie oprávněným zákazníků. Vyplývá to z již uzavřených smluv na odběr elektřiny. Jak ČIA informoval mluvčí energetiky Aleš Řiháček, JME tak potvrdila úspěšnou expanzi v rámci otevření elektroenergetického trhu v České republice.
 

Jihomoravská energetika podle jeho slov získala pro letošní rok další významné zákazníky mimo své zásobovací území. Podotkl, že již v první vlně liberalizace trhu v roce 2002, kdy si svého dodavatele mohlo vybrat přes 60 odběratelů s ročním odběrem vyšším než 40 GWh, byla Jihomoravská energetika nejúspěšnější ze všech osmi českých regionálních distribučních společností. Udržela si všechny dosavadní zákazníky a získala dva nové mimo svůj zásobovací region. Prodej elektřiny u této kategorie zákazníků vzrostl podle mluvčího meziročně o 290 GWh, tedy více než o 36 procent.

V letošním roce si mohou dodavatele elektřiny zvolit odběratelé, jejichž roční odběr převyšuje devět GWh. Takových odběratelů je v ČR přibližně 250. Podle současně platného energetického zákona budou mít od 1. ledna 2005 možnost výběru dodavatele elektřiny i menší odběratelé s ročním odběrem nad 100 MWh a od 1. ledna 2006 všichni odběratelé, tedy včetně domácností.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist