https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravske-lesy-vyrazne-zlepsily-hospodareni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravské lesy výrazně zlepšily hospodaření

22.8.2000 18:05 | BRNO (ČIA)
Výrazné zlepšení hospodaření zaznamenala v loňském roce akciová společnost Lesní společnost Jihomoravské lesy (LSLJ). V roce 1999 totiž vykázala čistý zisk ve výši 17,24 milionu korun, zatímco v roce předcházejícím skončilo její hospodaření ztrátou 104 miliony korun. Příznivého výsledku společnost dosáhla i přesto, že se její tržby meziročně snížily o 82 miliony na 947,3 milionu korun. V letošním roce chce firma dosáhnout zisku 28 milionů korun.
 

Podle generálního ředitele společnosti Josefa Buchty by celému chodu společnosti prospělo podepsání dlouhodobé obchodní smlouvy se státními Lesy České republiky, které jsou rozhodujícím vlastníkem lesů v působnosti LSJL, o níž firma usiluje.

V loňském roce společnost vytěžila a odkoupila téměř 430 tisíc krychlových metrů dřeva a zalesnila kolem tisíc hektarů holin. Základní jmění společnosti zaměstnávající téměř patnáct set lidí dosahuje výše 632,24 milionu korun. Největším akcionářem je zlínská akciová společnost Forestinvest s 41,5 procenta akcií, necelá 22 procenta má v držení Biocel Paskov.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist