https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravsky-kraj-chce-mit-pri-vstupu-do-eu-dostatek-rozvojovych-projektu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravský kraj chce mít při vstupu do EU dostatek rozvojových projektů

24.7.2001 17:29 | BRNO (ČIA)
Jihomoravský kraj soustředí v následujícím období síly k reálnému naplňování programu rozvoje kraje tak, aby měl při očekávaném vstupu ČR do Evropské unie v roce 2004 připraven dostatek rozvojových projektů. V této souvislosti spolupracuje s krajem Vysočina v rámci regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod. Zástupce hejtmana František Polách to uvedl na dnešní tiskové konferenci ODS v Brně.
 

Po třech zástupcích z každého kraje se má zaměřit na tři zásadní okruhy. Mají to být finanční toky strukturálních fondů včetně personálního zajištění a zpracování grantových schémat, dále souhrnné zpracování projektů a specifická témata podle priorit krajů. Polách mezi nimi zmínil rozvoj venkova a cestovní ruch, podporu podnikání, včetně výzkumu a nových technologií a přípravy průmyslových zón, také vybudování infrastruktury, zejména v dopravě a telekomunikacích, a rovněž otázky životního prostředí se zaměřením na vodní zdroje a nakládání s odpady.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist