https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravsky-kraj-pomuze-obcim-postizenym-zaplavami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravský kraj pomůže obcím postiženým záplavami

19.7.2002 17:14 | BRNO (ČIA)
Pomoc obcím postiženým živelnou pohromou na Blanensku má projednat mimořádné zasedání Zastupitelstva Jihomoravského kraje, které na pondělí 22. července svolal hejtman Stanislav Juránek. Oznámil to dnes na tiskové konferenci krajského úřadu.
 

Kraj letos disponuje v rozpočtu takzvaného havarijního fondu deseti miliony korun a dalších 50 milionů korun vyčlenil pro případné ekologické havárie.

Ve středu 17. července vyhlásil hejtman na 20 dní stav nebezpečí pro území pěti měst a obcí v okrese Blansko. K rozhodnutí jej vedla situace vyvolaná záplavami v povodí Olešnice a Hodonínky, které zasáhly Olešnici, Crhov, Hodonín, Kunštát a Zbraslavec. Povodně si v pondělí 15. července vyžádaly dvě lidské oběti, poškodily desítky domů a rekreačních domků. Stále zpřesňovaný odhad způsobených škod podle Juránka "hodně přesáhne 100 milionů korun". Jen na komunikacích ve správě kraje je škoda dosud odhadnuta na 32 milionů korun. Na odstranění následků živelné pohromy pracují na tři desítky vojáků 74. záchranné a výcvikové armádní základny v Bučovicích a spolu s nimi také příslušníci profesionálních i dobrovolných hasičských sborů a četní dobrovolníci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist