https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jihomoravsky-kraj-souhlasi-s-vyrobou-bioetanolu-ve-slavkove-u-brna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jihomoravský kraj souhlasí s výrobou bioetanolu ve Slavkově u Brna

18.4.2006 11:01 | BRNO/PRAHA (ČIA)
Krajský úřad Jihomoravského kraje schválil záměr firmy Trinity Investment na výstavbu výrobny obilného bioetanolu v průmyslové zóně města Slavkov u Brna. Kraj nebude záměr dále zkoumat podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. "Všechny připomínky budou řešeny v navazujících správních řízeních podle složkových zákonů v oblasti životního prostředí," uvádí se v rozhodnutí kraje.
 

Výrobna bioetanolu vznikne v zatím nezastavěném území o rozloze 111 tisíc metrů čtverečních a skládat se má z 22 stavebních objektů. Zahájení provozu investor plánuje na leden 2009. Kapacita závodu činí 83 tisíc metrů krychlových bioetanolu za rok.

Pražská firma Trinity Investment připravuje také výstavbu závodů na produkci bioetanolu ve Vrbátkách na Přerovsku a v Miroslavi na jižní Moravě. Jejich výrobní kapacita bude stejná jako v případě výrobny ve Slavkově. Bioetanol slouží jako přísada do motorového benzinu, s jeho využitím počítá evropská i česká legislativa.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist