https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jindrichohradecka-radnice-ma-vyhrady-k-obchvatu-mesta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jindřichohradecká radnice má výhrady k obchvatu města

20.5.2001 16:50 | JINDŘICHŮV HRADEC (ČIA)
Značné výhrady proti návrhu trasy zamýšleného silničního obchvatu města mají radní Jindřichova Hradce. Námitky už v rámci schvalovacího řízení k plánu územního celku Jindřichohradecko zaslali Krajskému úřadu v Českých Budějovicích.
 

"Nenamítáme samozřejmě nic proti výstavbě obchvatu jako takového, ale vadí nám, že se navržené varianty trasy těsně dotýkají okraje města. Toto řešení by naprosto znehodnotilo veškeré pozemky vhodné k výstavbě," sdělil starosta města Karel Matoušek a poznamenal, že město bude prosazovat vzdálenější trasu obchvatu tak, aby se mu vyhýbal až za areálem akciové společnosti Jitka.

Námitkami jindřichohradeckých radních ke konceptu plánu územního celku se nyní bude zabývat odbor regionálního rozvoje územního a stavebního řízení a investic Krajského úřadu v Českých Budějovicích. "S přihlédnutím k výhradám jindřichohradeckých radních a desítkám dalších připomínek vypracujeme souborné stanovisko, z něhož vzejde už jen jediná varianta," konstatoval pověřený vedoucí odboru Viktor Tomšík.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist