https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jindrichohradecka-radnice-prodlouzila-najmy-rybniku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jindřichohradecká radnice prodloužila nájmy rybníků

13.10.2001 15:41 | JINDŘICHŮV HRADEC (ČIA)
Nové smlouvy o pronájmu rybníků ve vlastnictví města uzavřela jindřichohradecká radnice. "Většina nájemců zůstala stejná, pouze ve dvou případech jsme je kvůli špatnému hospodaření změnili," uvedl místostarosta Alfréd Němec.
 

Roční nájemné se zvýšilo z 1500 korun na 1700 korun za hektar. "Uplynulé tři roky zůstala cena bez vlivu inflace," vysvětlil zvýšení nájemného místostarosta. Nové smlouvy se uzavírají na tři roky. "To je podle odborníků hospodářský cyklus při chovu ryb," dodal Němec. Jediný rybník, kde se platí vyšší nájem, je Vajgar přímo ve městě. "Od nájemce, kterým je Český rybářský svaz, budeme chtít 2215 korun z hektaru. Využívá ho hodně sportovních rybářů, od nichž svaz vybírá peníze za povolenky," konstatoval místostarosta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist