https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jiretin-pod-jedlovou-je-ode-dneska-plne-plynofikovan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jiřetín pod Jedlovou je ode dneška plně plynofikován

14.6.2001 14:59 | JIŘETÍN POD JEDLOVOU (ČIA)
Úplné plynofikace se dnes dočkala obec Jiřetín pod Jedlovou v okrese Děčín, která je branou do Lužických hor. Starosta obce Josef Zoser ČIA informoval, že sedm milionů korun poskytla na plynofikaci Evropská unie z programu Phare CBS. Radnice v Jiřetíně pod Jedlovou vynaložila částku přes dva miliony korun.
 

Plynovod o délce zhruba šesti kilometrů byl vybudován za devět měsíců. Obci se podařilo ušetřit náklady na zemní práce využitím stavby plynovodu k rekonstrukci vodovodního řadu v části Jiřetína pod Jedlovou. V obci plynovod využije kolem 200 domácností, zhruba 60 chalupářů, dvě místní školy, dům s pečovatelskou službou a několik soukromých firem. Jiřetín pod Jedlovou byl v roce 1998 vyhlášen Vesnicí roku v rámci České republiky. V loňském roce se obec stala centrem nově vytvořeného mikroregionu Tolštejn.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist