https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jiz-za-2-mesice-probehne-velky-jarni-uklid-pridejte-se-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Za dva měsíce proběhne velký jarní úklid

8.2.2017 17:30 | PRAHA (Ekolist)
Organizátoři akce cílí v letošním roce opět i na školy a dětské kolektivy, neboť věří, že perspektiva je hlavně ve výchově mládeže.
Organizátoři akce cílí v letošním roce opět i na školy a dětské kolektivy, neboť věří, že perspektiva je hlavně ve výchově mládeže.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ČSOP
Do vypuknutí dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko 2017 zbývají dva měsíce. Své úklidy mohou zájemci o uklízení přihlašovat již nyní na webu projektu www.UklidmeCesko.cz. Po loňském rekordním ročníku je letošním cílem překonání hranice 100 000 zapojených dobrovolníků.
 

Přesně za dva měsíce, v sobotu 8. dubna 2017, proběhne letošní hlavní termín úspěšné akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Akce je zaměřena na dobrovolnické úklidy černých skládek, ale i drobného nepořádku z naší přírody, vesnic a měst. Od dnešního dne je možné na stránkách projektu www.UklidmeCesko.cz přihlašovat plánované úklidy. Všem zaregistrovaným organizátorům budou poté poskytnuty nezbytné rady k plánování i propagaci jejich akcí. V letošním roce by měly být, díky podpoře MŽP a sponzorů, zajištěny pevné pytle. Pytlů bude dost, rukavice budou rozdávány přednostně školám, pro které je připraveno také 1400 reflexních vest.

Organizátoři akce cílí v letošním roce opět i na školy a dětské kolektivy, neboť věří, že perspektiva je hlavně ve výchově mládeže.

"Chceme pedagogům ušetřit co nejvíce práce s organizací a zajištěním bezpečnosti pro studenty," říká Kateřina Landová z Českého svazu ochránců přírody.

Minulý rok uklízelo přes 300 škol.

"Oceňuji, jak se tento projekt každým rokem rozšiřuje a zapojuje se do něj víc a víc lidí. Takovéto projekty napomáhají šířit potřebnou osvětu, pocit odpovědnosti k přírodě i k našemu nejbližšímu okolí, což je také důvod, proč tuto akci ministerstvo každoročně zaštiťuje," řekl k tomu ministr životního prostředí Richard Brabec.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist