https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jizda-pendolinem-bude-mozna-pouze-za-priplatek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jízda pendolinem bude možná pouze za příplatek

6.2.2004 08:22 | PRAHA (ČIA)
Pravděpodobně pouze se zvláštním příplatkem bude možné od července cestovat novými jednotkami Českých drah (ČD), známými jako pendolina. Vedení ČD totiž uvažuje, že k základnímu jízdnému, které bude na úrovni tarifů pro vlaky kategorie EuroCity, bude vybírat zvláštní příplatek. "Kapacita těchto vlaků bude omezená a chceme také zachovat jejich interiér," řekl generální ředitel ČD Petr Kousal.
 

Jak dále uvedl, problémy s chybějícím českým překladem technické dokumentace k jednotkám, kvůli kterým dráhy odmítly další vlaky přebírat, se již vyřešily. ČD proto plánují, že další jednotku převezmou ještě do konce února, poslední z celkového počtu sedmi pak nejpozději v červenci.

Právě v červenci se také plánuje nasazení jednotek na vnitrostátní provoz mezi Prahou a Brnem. Zde by podle Kousala měly konkurovat díky většímu pohodlí i autobusům. Nasazení do mezinárodního provozu mezi Drážďany, Prahou a Vídní se očekává se změnou grafikonu, tedy zhruba od poloviny prosince.

ČD si objednaly celkem sedm vysokorychlostních jednotek za 4,5 miliardy korun. První jednotka měla premiéru před českou veřejností v červnu 2003.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist