https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jizdenky-na-vlak-od-poloviny-roku-vyrazne-zlevni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jízdenky na vlak od poloviny roku výrazně zlevní

3.5.2003 11:07 | PRAHA (ČIA)
Výrazné zlevnění jízdného plánují od letošního července České dráhy. Chtějí tak přilákat zpět ztracené zákazníky a velkými slevami konkurovat autobusům. Zákaznická karta Z by měla zlevnit z 200 na 100 korun a skupinová sleva bude platit již pro dvojici cestujících. Ze skupiny dvou až patnácti osob tak zaplatí plné jízdné pouze jeden cestující, ostatní poloviční ceny. Nový ceník projednala minulý týden Dozorčí rada Českých drah. Píše o tom sobotní Mladá fronta Dnes.
 

Podle mluvčí drah Zdeňky Celé jej s drobnými úpravami doporučilo vedení železnic zavést od poloviny roku. Například cesta tří lidí z Olomouce do Prahy dnes stojí 882 korun a při uplatnění zákaznických karet Z 546 korun. Od července zaplatí trojice 364 korun. Dráhy nabídnou zvláštní slevy na frekventovaných delších trasách. Například cesta z Prahy do Brna bude za 140 korun ve všech typech vlaků včetně mezinárodních rychlíků.

České dráhy chtějí slevami zvrátit pokles cestujících. Loni jich dráhy přepravily 175 milionů, což je o 13 milionů méně než v roce 2001. Pokud se jim nepodaří přesvědčit masy zákazníků, aby znovu jezdily vlakem, zlevnění jízdného prohloubí ztráty Českých drah z osobní dopravy. Ročně dostávají dráhy od státu na osobní přepravu přes šest miliard korun, ale jejich požadavek je ještě o pět miliard korun vyšší.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist