https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jizdne-v-prazske-mhd-se-mozna-zvysi-od-cervence
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jízdné v pražské MHD se možná zvýší od července

30.3.2004 18:40 | PRAHA (ČIA)
O plánovaném zvýšení jednorázového jízdného i zdražení všech časových kuponů v MHD bude jednat pražská rada příští týden. Jak dnes uvedl náměstek primátora Jiří Paroubek, zvýšené jednorázové jízdné by mohlo začít platit, pokud všechna jednání dopadnou dobře, od července letošního roku, paušální jízdné se zvýší od začátku roku 2005.
 

"V současnosti připadají v úvahu asi čtyři varianty navýšení cen," uvedl Paroubek s tím, že o konkrétních číslech by bylo zatím předčasné hovořit. Podle jeho slov je zvýšení jízdného nutností, neboť naposledy se ceny jednorázového jízdného zvyšovaly na začátku roku 1998 a paušálního na začátku roku 2000.

Jak již v prosinci loňského roku uvedl pro ČIA generální ředitel Dopravního podniku hlavního města Prahy Milan Houfek, za druhé pololetí roku 2004 očekává podnik v souvislosti se zvýšením cen meziroční nárůst tržeb o 100 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist