https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jizni-korea-chce-prudce-zvysit-vyrobu-ekologickych-vozu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jižní Korea chce prudce zvýšit výrobu ekologických vozů

8.12.2015 14:42 | SOUL (ČTK)
Jižní Korea hodlá do roku 2020 více než zdesetinásobit výrobu automobilů šetrných k životnímu prostředí, aby tak přispěla k omezování emisí skleníkových plynů a podpořila export. Uvedlo to tamní ministerstvo obchodu, průmyslu a energetiky.
 

Roční výroba automobilů šetrných k životnímu prostředí, včetně elektromobilů a hybridních vozů, by podle ministerstva měla do roku 2020 stoupnout na 920 000 vozů z letošních 78 000 vozů. Podíl těchto vozů na domácím automobilovém trhu by se měl ve stejném období zvýšit na 20 procent ze dvou procent.

Jihokorejská vláda hodlá zavést subvence pro kupce automobilů šetrných k životnímu prostředí a zvýšit počet dobíjecích stanic pro tyto vozy. Plánuje rovněž během příštích pěti let investovat 150 miliard wonů (přes tři miliardy Kč) do vývoje klíčových technologií, napsala agentura Reuters.

Plán by měl podle ministerstva v letech 2016 až 2020 snížit emise oxidu uhličitého o 3,8 milionu tun a vytvořit 93 000 pracovních míst. Ministerstvo rovněž předpokládá, že hodnota exportu automobilů šetrných k životnímu prostředí by se do roku 2020 mohla vyšplhat na 18 bilionů vonů (380 miliard Kč).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist