https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jizni-mesto-se-zacne-postupne-regenerovat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Jižní Město se začne postupně regenerovat

24.1.2002 12:16 | PRAHA (ČIA)
Podklady pro systematickou přípravu dlouhodobého procesu regenerace Jižního Města si nechala vytvořit Městská část Praha 11. Vypracovaná studie řeší úpravu lokalit, dopravní situaci, zeleň a komunální odpad, dále dostavby, nástavby a úpravy objektů. Jak dnes ČIA řekla Zdena Poljačiková z odboru územního rozvoje, studie se bude realizovat postupně během několika let.
 

Studie rozčlenila Jižní Město na 13 lokalit, které budou odlišeny charakteristickými prvky, jako je například barevnost objektů, úprava fasád a prvky drobné architektury. "Začali jsme regenerovat tři domy, s dalšími však začneme v příštím roce," uvedla Poljačiková. Podle jejích slov je regenerace Jižního Města politickým rozhodnutím, ale i přesto záleží na dostupnosti finančních prostředků, případně na spoluúčasti nebo možném úvěru.

Rada městské části se zmíněnou studií, kterou zpracoval Architektonický ateliér ABV v loňském roce, souhlasila a předloží ji na březnovém jednání zastupitelů Prahy 11.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist