https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/k-devatemu-dni-bez-aut-se-pripojilo-71-ceskych-mest
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

K devátému Dni bez aut se připojilo 71 českých měst

22.9.2001 10:14 | BRNO (ČIA)
K účasti v letošním ročníku akce "Den bez aut", která má veřejnost upozornit na ekologicky šetrné způsoby dopravy ve městech, se připojilo 71 českých měst, tedy o 26 více než v roce 2000. Cestování v MHD zdarma po celý den zvolilo jako formu účasti 14 z nich. ČIA o tom informoval Miroslav Patrik z pořádající organizace Děti Země.
 

V účastnických městech se podle něj uskutečnilo více než 220 ekologicky zaměřených akcí, převažovaly cyklistické jízdy a pěší pochody. K výzvě "Nechte auto doma", která se stala součástí akce, se připojilo 483 signatářů, z toho 135 z řad zastupitelů a pracovníků městských a okresních úřadů. Podle Patrika zájem o akci na komunální úrovni trvale vzrůstá.

Devátý ročník akce "Den bez aut" přesunuli organizátoři z dřívějšího termínu v listopadu na září, kdy obdobnou akci pořádá Evropská unie. V roce 2001 pro ni v kalendáři vyhradila sobotu 22. září. Organizátorům se však ve smyslu zamýšleného dopadu akce zdála sobota kontraproduktivní, proto zůstali u tradičního pátku. Patrik připomněl, že akci podpořila Národní síť Zdravých měst, spolu s Českými drahami, které v sobotu slaví Den železnice, a ministerstvem životního prostředí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist