https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kacovskou-skladku-lednicek-bude-likvidovat-rethmann-jerala-recycling
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kácovskou skládku ledniček bude likvidovat Rethmann-Jeřala Recycling

11.12.2001 16:48 | PRAHA (EkoList)
Hromada několika tisíců starých chladniček, které dosud leží nedaleko středočeského Kácova, v dohledné době pravděpodobně zmizí. Na dnešní tiskové konferenci oznámil totiž hejtman Středočeského kraje Petr Bendl (ODS) jméno firmy, která vyhrála konkurs na jejich odstranění.
 

Ing. Petr Bendl Včera krajská rada na základě doporučení výběrové komise ukončila výběrové řízení na likvidaci skládky ledniček v Kácově. Vítěznou firmou se stala firma Rethmann-Jeřala Recycling s.r.o. Jedním z důvodů tohoto výběru je nízká cena za likvidaci ledniček, cca 6 780 000 Kč. Výběrového řízení se zúčastnilo celkem pět firem, z nichž jedna z řízení odstoupila. Nyní se čeká, zda se zbývající firmy k výsledku odvolají, což by oddálilo podepsaní smlouvy.

Na dotaz novinářů, kdy se kácovští dočkají zmizení haldy lednic, odpověděl, že to může být do 360 dnů od podepsaní smlouvy.

Lednice v Kácově jsou reliktem ambiciózního projektu firmy Ekotron, která v roce 1996 uzavřela smlouvu se Státním fondem životního prostředí o projektu na sběr a recyklaci domácích chladících zařízení obsahujících freon. Tento šedesátimiliónový projekt se však nepodařilo uskutečnit.


reklama

 
Martin Mach

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist