https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kalove-rybniky-nahradil-prirodni-areal
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kalové rybníky nahradil přírodní areál

23.5.2001 17:26 | STONAVA (ČIA)
Třináctihektarový přírodní areál kaskádových rybníků nahradil ve Stonavě na Karvinsku kalové nádrže, do kterých se 40 let vyvážel odpad z těžby uhlí. Území zrekultivovaly za 11 milionů korun místní důl Darkov a obec Stonava. Podle ředitele dolu Karla Kratochvíla byly původní náklady vyčísleny na 17 milionů, podařilo se je snížit. "Peníze tak můžeme použít na další projekty ke zlepšení životního prostředí na Karvinsku," řekl Kratochvíl.
 

Do šesti vodních nádrží rybáři už loni nasadili ryby. Oblast pomalu zarůstá zelení a usidlují se v ní ptáci. Rekultivace této části krajiny se z 10ti plánovaných let zkrátily na pouhé tři roky a budou teď pokračovat jinde. Důl Darkov ve Stonavě má letos v plánu do asanačně-rekultivačních prací vložit kolem 80 milionů korun. V rámci obnovy místní krajiny skončila v těchto dnech ve Stonavě výstavba tenisových kurtů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist