https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kamencove-jezero-u-chomutova-se-pripravuje-na-leto
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kamencové jezero u Chomutova se připravuje na léto

25.4.2021 15:59 | CHOMUTOV (ČTK)
Přírodní koupaliště spadá pod zoopark Chomutov.
Přírodní koupaliště spadá pod zoopark Chomutov.
Foto | samsonet dodo / Wikimedia Commons
Kamencové jezero u Chomutova se připravuje na novou sezonu. Tu běžně zahajuje 1. května, letos stejně loni se kvůli pandemii koronaviru čeká na uvolnění protiepidemických opatření. Ceny vstupného se nezvýší. Voda do jezera se dopustí z Podkrušnohorského přivaděče, informoval vedoucí jezera Karel Ton.
 

Loni výška hladina kvůli dlouhodobému suchu klesla na historické minimum. Na letošní sezonu bude vody dost. "Přes zimu přibylo přes dvacet centimetrů, takže jsme na stejné úrovni, s jakou jsme zahajovali loňskou sezonu. A ještě se plánuje dopustit dalších dvacet centimetrů z přivaděče," uvedl Ton.

Nejviditelnější novinkou je zřejmě rekonstrukce starých převlékacích kabin, které kdysi sloužily jako společná převlékárna pro muže i ženy. Teď je z nich 38 samostatných kabinek a jedna velká šatna pro početnější skupiny, například příměstské tábory nebo sportovní kolektivy. "Díky této opravě jsme mohli uspokojit další zájemce z pořadníku na kabinky," uvedl Ton.

Opravený je nájezd pro kočárky a vozíčkáře u pokladny z ulice Přemyslova. "Pro hosty v kempu je připravená úschovna kol včetně nabíječky na elektrokola," uvedl Ton. U dvou bočních mol přibudou schody s madlem pro snazší vstup do vody a z ní. "To ocení hlavně starší návštěvníci, pro které lezení po žebříku není vždy úplně pohodlné," pokračuje Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž přírodní koupaliště spadá.

Ceník vstupného se nemění. Jednotlivé vstupné bude za padesát korun, permanentní vstupenka za 500 pro děti a seniory, za 700 pro dospělé. Pronájem kabinek také zůstává na ceně mezi 400 až 700 korun. Stávající nájemníci budou mít po otevření areálu měsíc na to, aby si pronájem své převlékací kabinky obnovili.

Možné už je rezervovat si na léto chatku, zatím jen přes e-mail recepce. "Jakmile budeme znát termín otevření, spustíme normální rezervační systém na webu, který máme od loňska připravený," uvedla Fryčová. "S otevřením zřejmě budou spojená jistá omezení, ale na to jsme také připraveni," řekla ředitelka. "U vstupů i na toaletách jsou bezdotykové dávkovače dezinfekce, recepce je vybavená přepážkami, chatky i toalety budou během provozu stejně jako loni pravidelně dezinfikovány. Teď k tomu přibylo ještě pravidelné testování zaměstnanců," dodala.

Loni areál otevřel 25. května, rovněž kvůli protiepidemickým opatřením. Nakonec vládní zákazy přes léto byly zcela zrušeny a návštěvnost jezera byla rekordní.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist