https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kamenice-nad-lipou-rozsiri-prumyslovou-zonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kamenice nad Lipou rozšíří průmyslovou zónu

10.4.2003 13:39 | KAMENICE NAD LIPOU (ČIA)
Radnice v Kamenici nad Lipou se rozhodla, že rozšíří městskou průmyslovou zónu. Důvodem je skutečnost, že více než dvě třetiny pozemků z dvanáctihektarové zóny jsou už zaplněny. Jedna z firem, která v této lokalitě podniká, ale radnici nabídla, že zónu rozšíří, postaví novou výrobní halu a poskytne tak zhruba 70 nových pracovních příležitostí. Na dotaz ČIA to dnes uvedl starosta města Ivan Pfaur.
 

Město rozšíří průmyslovou zónu na pozemcích, kde měla původně stát zóna obchodů a služeb. "Záměrem města bylo vybudovat centrum služeb vedle průmyslové zóny proto, aby tato lokalita nebyla tvořena pouze z výrobních a skladových prostor. V regionu je ale vysoká nezaměstnanost, a tak musíme dát přednost projektu, který přinese lidem zaměstnání," řekl Pfaur. Radnice změny konzultovala i s projektantem, podle něhož rozšíření zóny nenaruší její urbanistickou tvář a městu přinese jen výhody. "Radnice teď musí zpracovat nové studie, v nichž si také ujasníme, o kolik hektarů by měla být zóna rozlehlejší," informoval dále Pfaur.

V průmyslové zóně momentálně fungují dvě společnosti - Edscha Bohemia a Hupert cz, které jsou svázány s automobilovým průmyslem. I třetí firma, která objekty teprve staví, bude v Kamenici vyrábět komponenty pro automobilový průmysl. Radnice nestanovila investorům žádná přísná kritéria. "Některá města dávají v průmyslových zónách přednost například regionální firmám. U nás mají otevřené dveře všichni seriózní investoři," dodal Pfaur.

Průmyslovou zónu začala radnice budovat na podzim 1999 v a dokončila na jaře 2000. Na výstavbu padlo celkem 7,5 milionu korun, tři miliony použila radnice ze státní pokladny. Pozemky v průmyslové zóně se prodávají za 225 korun za metr čtvereční.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist