https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kampan-do-rachoty-kolem-km-podpori-cyklistiku-v-kromerizi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kampaň Do rachoty Kolem KM podpoří cyklistiku v Kroměříži

26.3.2018 08:15 | KROMĚŘÍŽ (ČTK)
Kampaň pořádá kroměřížská radnice a spolek Kolem KM. Do loňského premiérového ročníku se přihlásilo 148 účastníků, kteří dohromady najeli 24.301 kilometrů. Radnice se o podporu cyklistiky snaží dlouhodobě. Momentálně připravuje například výstavbu cyklostezek do místní části Postoupky a také do nedaleké obce Rataje. / Ilustrační foto
Kampaň pořádá kroměřížská radnice a spolek Kolem KM. Do loňského premiérového ročníku se přihlásilo 148 účastníků, kteří dohromady najeli 24.301 kilometrů. Radnice se o podporu cyklistiky snaží dlouhodobě. Momentálně připravuje například výstavbu cyklostezek do místní části Postoupky a také do nedaleké obce Rataje. / Ilustrační foto
Podporu cyklistiky, zdravého životního stylu a omezení zbytečných jízd individuální automobilovou dopravou má za cíl květnová kampaň Do rachoty Kolem KM. Je určena všem obyvatelům města i lidem z okolí, kteří do Kroměříže dojíždějí za prací. Radnice se ke kampani připojuje podruhé, pod jinými názvy funguje i v dalších městech, řekl v pátek novinářům místostarosta Pavel Motyčka (KDU-ČSL).
 

"Všichni vidíme, že aut je v ulicích denně čím dál více. O to vděčnější jsem za každého člověka, který do práce vyrazí na jízdním kole a udělá něco pro sebe i životní prostředí ve městě," uvedl Motyčka.

Registrace probíhá do konce března na internetových stránkách www.kolemkm.cz. Soutěžící za 90 korun obdrží startovací balíček s tričkem. Samotná soutěž se uskuteční od 1. do 31. května. "Cesty lze zaznamenávat pomocí elektronické tabulky, kterou registrovaný obdrží v e-mailu," sdělil cyklokoordinátor kroměřížské radnice Viliam Staněk.

Jednotlivci budou moci soutěžit zároveň ve třech kategoriích, které budou zaměřeny na ujetou vzdálenost, pravidelnost a fotografování. "V poslední kategorii mohou zabojovat i týmoví hráči, kterým se budou započítávat cesty na osobu," doplnil Staněk. Vyhodnocení a předání cen je plánováno na polovinu června.

Kampaň pořádá kroměřížská radnice a spolek Kolem KM. Do loňského premiérového ročníku se přihlásilo 148 účastníků, kteří dohromady najeli 24.301 kilometrů. Radnice se o podporu cyklistiky snaží dlouhodobě. Momentálně připravuje například výstavbu cyklostezek do místní části Postoupky a také do nedaleké obce Rataje.

Ve Zlíně, Otrokovicích nebo Rožnově pod Radhoštěm se mohou zájemci o jízdu na kole do konce dubna hlásit také do osmého ročníku soutěže Do práce na kole, která se uskuteční v květnu. Určena je pro dvou- až pětičlenné týmy a nově do ní budou kromě firem zapojeny rovněž vysoké školy. Cílem je přilákat lidi k městské cyklistice. Akce se uskuteční ve více než 30 městech po celém Česku. Startovné je do konce března 290 korun, poté se zvýší na 390 korun. Loni se zúčastnilo zhruba 13.000 lidí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist