https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kanadsko-rakouska-magna-planuje-vyrobu-elektromobilu-v-cine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kanadsko-rakouská Magna plánuje výrobu elektromobilů v Číně

22.6.2018 00:13 | PEKING (ČTK)
Čína chce výhledově zcela zakázat prodej aut se spalovacím motorem, aby tak zlepšila kvalitu ovzduší. Do roku 2025 by se měly elektromobily na celkovém prodeji osobních aut v Číně podílet minimálně jednou pětinou. / Ilustrační foto
Čína chce výhledově zcela zakázat prodej aut se spalovacím motorem, aby tak zlepšila kvalitu ovzduší. Do roku 2025 by se měly elektromobily na celkovém prodeji osobních aut v Číně podílet minimálně jednou pětinou. / Ilustrační foto
Kanadsko-rakouský dodavatel automobilových součástek Magna plánuje výrobu elektromobilů v Číně. Magna v pondělí oznámila, že za tímto účelem založí dva společné podniky s firmou Beijing Electric Vehicle (BJEV), která je divizí čínské automobilky Beijing Automotive Industry Holding Corp (BAIC).
 

Firmy Magna a BJEV plánují společný vývoj a výrobu luxusních elektromobilů v továrně automobilky BAIC ve východočínské provincii Ťiang-su. První elektromobily by měly sjet z výrobního pásu v roce 2020, napsala agentura DPA.

Čína je největším trhem s elektromobily na světě. Podle DPA se odhaduje, že v roce 2020 bude v čínských ulicích jezdit zhruba pět milionů elektromobilů.

Čína chce výhledově zcela zakázat prodej aut se spalovacím motorem, aby tak zlepšila kvalitu ovzduší. Do roku 2025 by se měly elektromobily na celkovém prodeji osobních aut v Číně podílet minimálně jednou pětinou.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist