https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarsko-na-rekultivace-pocita-s-jednou-miliardu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarsko na rekultivace počítá s jednou miliardu korun

29.4.2002 16:06 | KARLOVY VARY (ČIA)
Tři miliardy korun zatím vyčlenila vláda z přislíbených 15 miliard korun určených na rekultivaci pánevních oblastí severozápadních Čech. Částka je určena na konkrétní projekty a bude rozdělována postupně během tří let. O zbývajících prostředcích dosud nebylo rozhodnuto. Novinářům to dnes potvrdil zástupce hejtmana Karlovarského kraje Jan Zborník s tím, že podle vedení kraje by mohla jedna miliarda korun připadnout Karlovarskému kraji.
 

V Karlovarském kraji jsou peníze určeny na rekultivace 310 hektarů podkrušnohorské výsypky. Předpokládaná výše nákladů dosahuje 347 milionů korun. K dalším patří mimo jiné rekultivace 422 hektarů lomu Medard Libík s náklady 423 milionů korun. Ve fázi příprav je projekt rekultivace 97 hektarů Lomu Silvestr.

Lokality zdevastované těžbou budou z větší části zalesněny, případně zde vzniknou nové vodní plochy. Karlovarský kraj připravuje ve spolupráci se Sokolovskou uhelnou, a. s., přesný harmonogram prací, na které lze prostředky od státu čerpat.

O vyčlenění 15 miliard korun na odstranění starých důlních zátěží v severozápadních Čechách rozhodla vláda letos 16. ledna.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist