https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarsky-kraj-je-v-poctu-zadosti-o-ekopenize-posledni-v-republice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarský kraj je v počtu žádostí o ekopeníze poslední v republice

27.12.2001 14:07 | KARLOVY VARY (ČIA)
Na posledním místě v České republice v počtu podaných žádostí o příspěvek na zařízení využívající obnovitelné zdroje energie se umístil Karlovarský kraj. Novinářům to potvrdila ředitelka Státního fondu životního prostředí České republiky Radka Bučilová s tím, že příspěvky lze získat především na tepelná čerpadla nebo solární kolektory.
 

„Je potřeba si uvědomit, že pokud jsme nyní skončili na posledním místě v počtu žádostí, je to pro nás paradoxně výhodou do budoucna,“ uvedl karlovarský ekolog Pavel Žlebek. Žádosti o dotace se podle Žlebka hodnotí i z hlediska regionálního, žádosti podané subjekty z Karlovarského kraje proto budou mít větší šanci na úspěch než žádosti z ostatních krajů.

Podle Bučilové plyne malý zájem o příspěvky zřejmě z nedostatečné informovanosti veřejnosti. „Musíme se více zaměřit na vysvětlování procesu podávání žádostí o finanční podporu z fondu životního prostředí. O peníze může zažádat jak obec či město, tak podnikatelská sféra i fyzické osoby,“ dodala Bučilová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist