https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarsky-kraj-jedna-o-vzniku-cesko-bavorskeho-geoparku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarský kraj jedná o vzniku česko-bavorského geoparku

30.5.2002 09:44 | KARLOVY VARY (ČIA)
Společný česko-bavorský geopark by mohl vzniknout na většině území Karlovarského kraje, v severozápadní části Plzeňského kraje a rozsáhlé oblasti v Bavorsku. O jeho vzniku ve středu jednali představitelé Karlovarského kraje se zástupci občanských sdružení a s odborníky z příslušných oborů z obou stran hranice. ČIA o tom informoval tiskový mluvčí krajského úřadu Tomáš Svoboda.
 

Geopark by měl uvedenou oblast prezentovat nejen v muzejních expozicích a infocentrech, ale především přímo v geologicky zajímavých a cenných lokalitách. Dalším cílem je podle Svobody připomenout oblast důlní těžby a lázeňství a upozornit na minerální prameny a výskyt zemětřesných rojů v oblasti Kraslicka a Chebska. "Prvotním cílem bude vytvořit sdružení, které bude na realizaci záměru pracovat. Je skutečně předčasné hovořit o nákladech, protože je třeba vypracovat úvodní studii, která by celý záměr pojmenovala a náklady na realizaci vyplynou teprve potom," doplnil vedoucí odboru regionálního rozvoje krajského úřadu v Karlových Varech Jaromír Musil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist