https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karlovarsky-kraj-schvalil-stavbu-obalovny-firmy-swietelsky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karlovarský kraj schválil stavbu obalovny firmy Swietelsky

4.5.2004 08:07 | KARLOVY VARY (ČIA)
Výstavbu obalovny živičných směsí u Citic na Sokolovsku schválil úřad Karlovarského kraje v rámci procesu hodnocení vlivu stavby na životní prostředí. Obalovna firmy Swietelsky stavební s. r. o. má mít maximální kapacitu 80 tisíc tun ročně. Společnost chce začít s výstavbou ještě letos. Výši investice firma nesdělila. Pro ČIA to uvedla tisková mluvčí karlovarského hejtmanství Kateřina Telínová.
 

Proti stavbě protestují obyvatelé Citic, kteří se obávají zhoršení životního prostředí. Podle Telínové by obalovna měla mít na obyvatele obce jen minimální vliv. "Nebude provozována v zimním období a v noční době. Doprava bude vedena výhradně po silnici, nehrozí tedy možné otřesy domů z železniční dopravy," doplnila Telínová.

Zda se investice bude skutečně realizovat vyplyne z následného územního řízení, kde je závěr hodnocení vlivu na životní prostředí pouze jedním z podkladů pro vydání stavebního povolení, které vydává příslušný stavební úřad.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist