https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karvina-zavadi-integrovany-dopravni-system
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karviná zavádí integrovaný dopravní systém

5.12.2002 15:26 | KARVINÁ (ČIA)
Integrovaný systém veřejné autobusové dopravy zavádí od poloviny prosince statutární město Karviná. Cílem projektu je zvýšit zájem obyvatel města o služby hromadné dopravy. "Lidé budou moci na území Karviné za jednotný tarif městské hromadné dopravy cestovat městskými autobusy, dále pak autobusy příměstských linek, které karvinská ČSAD provozuje. Za jedno jízdné budou mít více alternativ," uvedl pro ČIA vedoucí přepravního úseku společnosti ČSAD Karviná Milan Roček.
 

Po několika letech přerušení se Karviná opět vrací k síťovým jízdenkám, které byly společně s normálními jízdenkami nahrazeny čipovými kartami. "Cestující si mohou s platností od 15. prosince pořídit síťovou jízdenku za 220 korun platnou 30 kalendářních dnů," informoval Roček.

Další novinkou pro cestující bude takzvaná přestupní jízdenka platná 45 minut a použitelná pro jeden přestup v rámci tras integrovaného systému v Karviné. Dále platit budou i čipové karty. Cena jedné jízdy se zvýší z dosavadních 6,40 korun a sedm korun. Při platbě v hotovosti u řidiče autobusu přijde jízda na devět korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist