https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/karvinsko-pomalu-likviduje-skody-po-krupobiti
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Karvinsko pomalu likviduje škody po krupobití

30.8.2000 15:15 | KARVINSKO (ČIA)
Občanům Karvinska postiženým počátkem srpna ničivým krupobitím pomohl stát již více než pěti miliony korun. Podle Zdeňka Moldrzyka, zástupce přednosty Okresního úřadu v Karviné, poškození občané nemají automaticky právo na dávku sociální péče. Pověření úředníci však posoudí majetkové poměry žadatele a poté rozhodnou o případném vyplacení finanční pomoci.
 

Do minulého týdne bylo v okrese Karviná evidováno téměř tisíc sto žádostí o poskytnutí dávky sociální péče v souvislosti s nedávným krupobitím, jež na Karvinsku zasáhlo zhruba 2 800 domů a způsobilo škodu za 207 milionů korun. Z uvedeného počtu žádostí je vyřízeno 750 a celková vyplacená částka, která zatíží státní rozpočet, činí 5,24 milionu korun.

Kromě státní pomoci řada obcí nabídla občanům návratné bezúročné půjčky až do výše 100 tisíc korun. Jedná se například o Havířov, kde ze sta žádostí již kladně vyřídili 55 v celkové výši 3,67 milionu korun. Také radnice v Orlové v závěru minulého týdne na mimořádném jednání schválila prvních 21 půjček, což představuje částku půldruhého milionu korun určených především na opravy střech. O bezúročnou půjčku projevilo zájem kolem dvou stovek lidí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist