https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kasal-se-shodl-s-kritiky-svetove-banky-a-mezinarodniho-menoveho-fondu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kasal se shodl s kritiky Světové banky a Mezinárodního měnového fondu

1.9.2001 14:15 | PRAHA (EkoList)
Na nutnosti oddlužení rozvojových zemí a reformě Světové banky (SB) a Mezinárodního měnového fondu (MMF) se včera na společném setkání shodl předseda KDU-ČSL Jan Kasal se zástupci několika neziskových organizací.
 

Kasal se včera setkal s představiteli CEE Bankwatch Network, Hnutí Duha a Milostivé léto 2000. Tato sdružení pořádají v době pražského zasedání SB a MMF diskusní fórum "Jiná zpráva", jehož náplní jsou přednášky a diskuse k problematice politiky SB a MMF. Co největší informovanost a otevřená debata o posláních a cílech SB a MMF považují účastníci včerejšího setkání za hlavní cestu jak dosáhnout reforem, o jejichž nevyhnutelnosti dnes mluví i zastánci fondu a banky.

Podle Pavla Přibyla z Hnutí Duha může na diskusní forum přijít a sdělit svůj názor kdokoliv. "V rámci "Jiné zprávy" by mělo dojít i k diskusi s účastníky pražského zasedání finančníků. Plánuje se kolem dvaceti schůzek," říká Přibyl. Jan Kasal zdůraznil, že toto setkání není ojedinělou aktivitou a že by mělo být jakýmsi odstartováním rozsáhlejší debaty na toto téma.


reklama

 
Jan Bouchal

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist