https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kasl-by-mel-bud-jmenovat-quotekofasistyquot-nebo-se-omluvit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kasl by měl buď jmenovat "ekofašisty", nebo se omluvit

1.11.2001 15:12 | PRAHA (ČIA)
Pražský primátor Jan Kasl by měl buď označit konkrétní osoby, které při pondělním otevření části silničního okruhu kolem Prahy v Ruzyni nazval křiklouny a ekofašisty, nebo se občanům severu Prahy omluvit. Domnívají se to alespoň starostové Dolních Chaber a Suchdola, zástupci občanských sdružení Přiso, Ekoforum, Lysolaje a Společnosti Šáreckého údolí, kteří chtějí řádné projednání všech možností, kudy by mohl na severu Prahy vést silniční okruh mezi Ruzyní a Březiněvsí.
 

Podle dopisu těchto představitelů adresovaném primátorovi Kaslovi, který má ČIA k dispozici, nebude pro Kasla jistě obtížné jmenovat konkrétní osoby, když mluvil o "několika křiklounech a několika ekofašistech". "Nevěříme, že byste měl tak málo odvahy a cti a nedokázal se vyslovit konkrétně," stojí v dopise. V opačném případě by primátor Prahy měl více vážit slova, kterými se obrací na veřejnost.

Jak dále dopis uvádí, posouzení vlivu výstavby pokračování silničního okruhu na životní prostředí je nezbytné a děje se podle zákona. "Řadíte snad mezi křiklouny a ekofašisty také zpracovatele dokumentace vlivu stavby na životní prostředí, včetně zpracovatelů dílčích odborných vyjádření? Chcete tuto problematiku řešit věcně, nebo v případě, že odborné posouzení nevychází podle vaší představy, pomocí zkreslujících propagandistických výroků a urážlivým očerňováním," ptají se autoři dopisu.

Primátor Kasl vyzval v pondělí 29. října všechny občany, "kterým leží budoucnost města na mysli, aby se nenechali zastrašit několika křiklouny z oblasti Suchdola a Březiněvse, několika ekofašisty, kteří tyranizují statisíce dalších lidí v Praze".


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist