https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kasl-prevzal-petici-proti-brevnovske-radiale
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kasl převzal petici proti břevnovské radiále

20.12.2001 12:30 | PRAHA (EkoList)
Sdružení na ochranu zájmů obyvatel městské části Praha-Řepy předalo dnes dopoledne pražskému primátorovi Janu Kaslovi (ODS) petici vyjadřující nesouhlas s připravovaným projektem břevnovské radiály. Odpůrci plánované stavbě vytýkají, že byla projektována ještě před vznikem sídliště Řepy, kterým má procházet, a že ohrozí životní prostředí v lokalitě nemocnic Motol a Na Homolce.
 

"Správným řešením dopravní situace v našem regionu je rozšíření Karlovarské silnice v jejím paradoxně krátkém úseku, kde ještě rozšířena není. Na tuto stavbu byl už před lety vypracován projekt, dokonce padlo i několik budov, ale výstavba nepokračuje. Přitom stavba břevnovské radiály by přišla asi na desetinásobek ceny za rozšíření Karlovarské silnice," řekl David Maršík, člen petičního výboru. Petici proti radiále podepsalo do dnešního dne 2747 lidí, což je více než deset procent obyvatel dotčené oblasti.

Sídliště Řepy už dnes rozděluje čtyřproudová Slánská ulice a přes Řepy vede také letový koridor, takže další zvýšení hlukové a emisní zátěže je pro obyvatele Řep nepřijatelné. V době inverzí by veškerý smog padal do motolského údolí, čímž by byla postižena největší česká nemocnice Motol a k ní přiléhající nemocnice Na Homolce, nad níž by radiála vyúsťovala.


reklama

 
Tomáš Kramár

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist