https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kaucuk-investoval-do-ochrany-zivotniho-prostredi-pres-dve-miliardy-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kaučuk investoval do ochrany životního prostředí přes dvě miliardy korun

25.4.2001 12:12 | PRAHA/KRALUPY NAD VLTAVOU (ČIA)
Více než dvě miliardy korun vložila akciová společnost Kaučuk v období mezi roky 1991 až 2000 do vlastního environmentálního projektu Ekoprogram. ČIA o tom informoval vedoucí odboru Ochrana životního prostředí společnosti Kaučuk Pavel Topinka.
 

V klíčových letech 1993 až 1996 se podíl investic do ekologie pohyboval až ve výši 40 procent celkových investičních nákladů. Neinvestiční výdaje na ochranu životního prostředí dosáhly například v roce 1996 197,46 milionu korun a zahrnovaly především výdaje na provoz čisticích zařízení, úpravny, monitoringu a jiné.

Loni Kaučuk investoval do Ekoprogramu 16,76 milionu korun. Podařilo se dokončit projekty na úpravách zařízení železniční stáčecí rampy proti únikům závadných látek do podzemních vod. Letos bude firma řešit průběžně 30 environmentálních projektů, zaměřených především na zabraňování vzniku nehod a havárií a minimalizaci jejich dopadu (především úpravy a rekonstrukce záchytných obranných van a manipulačních prostorů), dále se zaměří i na další omezování emisí látek do ovzduší. Letos by měl Kaučuk do Ekoprogramu investovat dalších 28 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist