https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kazachstan-dovnitr-turecko-ven
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kazachstán dovnitř, Turecko ven

29.10.1999 17:00 | BONN (EkoList)
Na konferenci OSN o klimatických změnách v německém Bonnu Turecko požádalo, aby bylo vyškrtnuto z příloh I a II Rámcové úmluvy Spojených národů o změnách klimatu. Naopak Kazachstán požádal, aby byl zapsán do přílohy II této úmluvy.
 

V obou dodatcích jsou zapsány především vyspělé průmyslové země. Státy zapsané v příloze I se zavazují k přísnějším opatřením pro snížení emisí skleníkových plynů a k podávání pravidelných zpráv o množství skleníkových plynů jimi emitovaných. Státy zapsané v příloze II Rámcové úmluvy se zavazují pomáhat rozvojovým zemím při realizaci opatření pro snížení emisí skleníkových plynů a pro přizpůsobení se důsledkům klimatických změn.

Na konferenci dále vznikla debata o termínu následné konference COP-6, o níž se předpokládalo, že se uskuteční v listopadu 2000 v nizozemském Haagu. USA, Kanada, Austrálie a Nový Zéland však navrhují její odložení na začátek roku 2001, s tím, že mezitím proběhnou další jednání s cílem nalezení shody ve sporných otázkách.


reklama

 
Radek Svítil

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist