https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kazdy-kamion-ztraci-kvuli-blokadam-hranic-25-tisic-kc-denne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Každý kamion ztrácí kvůli blokádám hranic 25 tisíc Kč denně

12.10.2000 14:40 | PRAHA (ČIA)
Blokády česko-rakouských hranic rakouskými odpůrci jaderné elektrárny Temelín způsobují dopravcům každý den finanční ztráty okolo 25 tisíc korun na jedno vozidlo. Tato částka, která vychází z údajů sdružení mezinárodních silničních dopravců Česmad-Bohemia, zahrnuje denně pětitisícové finanční ztráty, zvýšené náklady z delší přepravní vzdálenosti při objezdu, penále za nedodržení termínu dodávky a další náklady. Podle Česmadu, vznikly českým dopravcům kvůli blokádám dosud "mnohasettisícové ztráty".
 

Jak dnes ČIA sdělila tisková mluvčí Ministerstva dopravy a spojů ČR (MDS) Ludmila Roubcová, ministerstvo dojednalo se Spolkovým ministerstvem dopravy možnost pro české dopravce objíždět zablokované česko-rakouské hraniční přechody přes Německo bez použití německých vstupních povolení. "Podle zpráv z hraničních přechodů, se díky tomu od středy rapidně snížil počet zablokovaných českých kamionů," dodala Ludmila Roubcová.

Zahraniční autodopravci, především z Polska, kteří z velké části tvoří fronty na zablokovaných hranicích, přitom obdobnou dohodu s Německem dojednanou nemají a nemohou tedy objíždět česko- rakouské hraniční přechody přes Německo. Dopis s vysvětlením situace dnes MDS zaslalo ministru zahraničních věcí ČR Janu Kavanovi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist