https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kdo-zrekonstruuje-estakadu-vysocanska-bude-znamo-na-podzim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kdo zrekonstruuje estakádu Vysočanská bude známo na podzim

14.8.2001 13:48 | PRAHA (ČIA)
Veřejnou obchodní soutěž na rekonstrukci vysočanské estakády, která spojuje Prosek s Vysočany, vypsala Technická správa komunikací hlavního města Prahy. Soutěž bude uzavřena na podzim letošního roku. "Cena 150 milionů korun je jen předběžný odhad, kolik to bude stát vyplyne právě z výběrového řízení," řekl ČIA provozně správní náměstek Technické správy komunikací Jiří Sládek.
 

Jak Sládek dále informoval, rekonstrukci bude hradit město ze svého rozpočtu. Podle pražských radní bude stavba zahájena ještě letos a dokončena by měla být koncem příštího roku. Protože je estakáda v dezolátním stavu, byl na ni zakázán vjezd nákladních vozidel nad šest tun.

Podle některých názorů je třeba vybudovat celou "spojnici" Proseka s Vysočany znovu, kdy z původní stavby zůstanou vlastně jen pilíře. Je třeba vybourat konstrukci z nosníků, odstranit stativa, zabetonovat duté pilíře a mnoho dalších úprav, které si již v tomto roce vyžádají celkem 50 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist