https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kdosi-do-brnenske-prehrady-vysypal-250-pneumatik-povodi-hleda-svedky3
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kdosi do Brněnské přehrady vysypal 250 pneumatik, Povodí hledá svědky

4.1.2018 08:02 | BRNO (Ekolist.cz)
Úklid pneumatik značně komplikuje počasí, nízká teplota vody, ve které dělníci pracují, a nulová viditelnost pod vodní hladinou.
Úklid pneumatik značně komplikuje počasí, nízká teplota vody, ve které dělníci pracují, a nulová viditelnost pod vodní hladinou.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Přibližně 250 kusů pneumatik různých druhů a velikostí odstraňuje Povodí Moravy z brněnské vodní nádrže. Pneumatiky nejspíš do nádrže někdo úmyslně vysypal. Kvůli náročným podmínkám vodohospodáři povolali i těžkou techniku. Úklid pneumatik značně komplikuje počasí, nízká teplota vody, ve které dělníci pracují, a nulová viditelnost pod vodní hladinou. Informuje o tom Povodí Moravy.
 

Úklid probíhá na přibližně 400 metrů dlouhém úseku, začínajícím u mostu ve Veverské Bítýšce. Pneumatiky ze dna nádrže odstraňují zaměstnanci i s pomocí kráčejícího bagru, který je uzpůsobený k práci pod vodní hladinou. S pomocí jeřábu pak vylovené pneumatiky nakládají na korbu nákladního vozu a odvážejí k ekologickému využití do Mokré u Brna. Jenom během středy vylovili dělníci z nádrže 1,6 tuny pneumatik.

Zaměstnanci Povodí Moravy budou pneumatiky z nádrže odstraňovat ještě v následujícím týdnu. Odhadované náklady na úklid černé skládky vyjdou na desetitisíce korun.

Pneumatiky zřejmě do nádrže někdo vysypal z nákladního vozu, a to přímo z mostu ve Veverské Bítýšce nebo z jeho blízkosti. Proudící voda pak pneumatiky zanesla dál do nádrže. Objevit pneumatiky na dně vodní nádrže umožnilo až snížení hladiny v nádrži v průběhu prosince. Zda se jedná o přestupek nebo trestný čin je předmětem šetření.

"Prosíme rybáře a místní obyvatele o spolupráci. Pokud jste se stali svědky události související se založením černé skládky ve vodní nádrži nebo jste zahlédli něco podezřelého v blízkosti mostu u Veverské Bítýšky, kontaktujte nás," říká mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. Informace je možné podat na telefonu +420 541 637 111 nebo na e-mailu info@pmo.cz.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist