https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladenskemu-magistratu-hrozi-mnohamilionova-zaloba
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladenskému magistrátu hrozí mnohamilionová žaloba

23.7.2002 20:27 | KLADNO (ČIA)
Společnost Vanex, která chce na území bývalých hutí Koněv v průmyslové zóně Kladno-Východ vystavět spalovnu nebezpečných odpadů, pohrozila vedení kladenského magistrátu soudním vymáháním ušlého zisku. "Postup kladenského stavebního úřadu a podle okresního úřadu neoprávněné pozastavení stavebního řízení zbrzdilo náš projekt v hodnotě 250 milionů korun. Proto náš právní zástupce vyzval kladenského primátora a představitele města, aby ukončili obstrukce našeho záměru," potvrdil dnes ČIA Vladimír Vršecký, zastupující společnost Vanex.
 

"Náš postup byl vždy v souladu s platnými zákony a rozhodnutí okresního úřadu v odvolacím řízení na tom nic nemění. Stanovisko firmy Vanex proto považuji za pokus o vydírání a jako takový jsem ho předal našim právníkům," reagoval kladenský primátor Milan Volf, podle kterého ani není v pravomoci samosprávného vedení města zasahovat do správního řízení.

Situací se bude na začátku srpna zabývat kladenská městská rada a v nejbližším možném termínu i zastupitelstvo. "Oběma orgánům předložím zprávu o vývoji kauzy spalovny nebezpečných odpadů. Zřejmě ještě do pátku 26. července stavební úřad odešle stanovisko k odvolacímu řízení, ve kterém okresní úřad zkoumal 90 dnů postup našich úředníků," doplnil Volf. Podle Vršeckého firma Vanex počká na rozhodnutí zastupitelstva a poté uskuteční případné kroky k podání soudní žaloby.

Spalovna nebezpečných odpadů by měla zpracovávat od dvou do 4,9 tisíce tun odpadů ročně, náklady na její výstavbu vyčíslil Vanex na 250 milionů korun. Kladenský stavební úřad zastavil stavební řízení počátkem ledna. Proti tomuto kroku se Vanex odvolal k okresnímu úřadu, který 4. července vydal stanovisko, podle kterého je postup kladenského magistrátu v rozporu se správním řádem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist