https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladensky-magistrat-rozhodne-o-osudu-nepovolene-silnice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladenský magistrát rozhodne o osudu nepovolené silnice

27.3.2003 11:36 | PRAHA/UNHOŠŤ (ČIA)
Další osud rozestavěné silnice u Unhoště, na kterou bylo zrušeno stavební povolení, má v rukou kladenský magistrát. Rozhodl o tom Krajský úřad Středočeského kraje a vyhověl tak odvoláním podaným více než 60 účastníky stavebního řízení již v říjnu 2001. Současně navázal na rozhodnutí Městského soudu v Praze z loňského listopadu, který dřívější rozhodnutí o zamítnutí těchto odvolání zrušil jako nezákonné. ČIA to řekl Michal Štingl z ekologického sdružení Děti Země.
 

Obyvatelé Unhoště, kteří se nechtějí smířit s novou kapacitní komunikací pod okny svých obytných domů, považují podle Dětí Země rozhodnutí Krajského úřadu za úspěch a trvají na realizaci nové trasy silnice po polích východně od Unhoště a Červeného Újezda. Pro rozestavěnou silnici není možné vydat stavební povolení, protože investor, tedy Středočeský kraj, loni stavbu přes blokádu místních obyvatel a ekologických aktivistů nezákonně zahájil.

Protože stavebník nedbal ani loňského rozhodnutí Městského soud v Praze, museli stavbu nakonec zastavit policisté z unhošťské služebny Policie ČR. Kladenský magistrát bude nyní muset zahájit řízení o odstranění stavby prováděné bez stavebního povolení.

Místní občané se však obávají, že v průběhu tohoto řízení se Středočeský kraj pokusí načerno rozestavěnou silnici dodatečně legalizovat. "Je to skutečně pikantní příklad konfliktu zájmů, který vznikl zrušením okresních úřadů. O případném odvolání Středočeského kraje totiž budou rozhodovat úředníci krajského úřadu, tedy zaměstnanci a podřízení odvolatele," uvedl odborný konzultant Centra pro podporu občanů Dětí Země Jan Rovenský.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist