https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladno-dnes-verejnosti-predstavilo-medvedarium-v-zamecke-zahrade
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladno dnes veřejnosti představilo medvědárium v zámecké zahradě

19.9.2001 20:15 | KLADNO (ČIA)
Nové medvědárium, jehož výstavba byla zahájena na začátku tohoto roku, dnes poprvé představil široké veřejnosti kladenský magistrát. Na ploše čtyř tisíc metrů čtverečních mají dvě medvědice k dispozici výběh včetně umělé skály a jezírka. O jejich bezpečí se postará elektronický poplašný systém, na dění v areálu dohlíží policejní kamera. "S podobou medvědince jsem velmi spokojený. Musím ocenit rychlost, s jakou se podařilo zařízení kladenskému magistrátu vybudovat. Úroveň je vysoká," řekl ČIA ředitel chomutovského zooparku Přemysl Rabas, který měl šelmy v péči před jejich převozem do Kladna.
 

"Zájem veřejnosti je velký a to je hlavní. Myslím, že až zde bude méně lidí, budou medvědice o poznání klidnější a například se i vykoupou. Otevřeno bude každý den od osmi do 21 hodin, v zimě tento čas zřejmě trochu zkrátíme," komentoval otevření medvědária a zámecké zahrady kladenský primátor Milan Volf a slavnostně přidělil na základě ankety obyvatel mladší z medvědic jméno Míša.

Kladenský magistrát rozhodl o převzetí dvou medvědic na začátku letošního roku, kdy obě šelmy objevili ochránci přírody na parkovišti v Moravských Budějovicích. V malé bedně žily medvědice bezmála jeden rok a vzhledem k naplněnosti medvědárií v Česku jim hrozilo utracení. Od února se o medvědy starali pracovníci chomutovského zooparku, nyní jsou šelmy v rukou kladenských ošetřovatelů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist