https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladno-postupne-obnovuje-ostroveckeho-udoli-vcetne-sadu-bukovka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladno postupně obnovuje Ostroveckého údolí včetně sadu Bukovka

4.5.2020 00:11 | KLADNO (ČTK)
Bukovka a Ostrovecké údolí je dnes zčásti poněkud zpustlé území, které nejvíc navštěvují divoká prasata.
Bukovka a Ostrovecké údolí je dnes zčásti poněkud zpustlé území, které nejvíc navštěvují divoká prasata.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Kladno postupně obnovuje Ostroveckého údolí včetně sadu Bukovka. Jedná se o přírodní lokalitu nedaleko centra města, kde jsou i ovocné stromy. Město nyní nechává prověřit jejich stav, chystá ořezání a výsadbu dalších, informovala v tiskové zprávě mluvčí kladenské radnice Lucie Steinerová.
 

"Bukovka a Ostrovecké údolí ležící mezi centrem města, sídlištěm V. Lanny, Podprůhonem a Ostrovcem, je dnes zčásti poněkud zpustlé území, které nejvíc navštěvují divoká prasata. Zaslouží si však být dalším přírodním rekreačním prostorem města, má pro to všechny předpoklady a byla by velká škoda tohoto potenciálu nevyužít," uvedl kladenský primátor Dan Jiránek (ODS).

Ještě v době vegetačního klidu se do prořezávání a čištění údolí zapojili i dobrovolníci z kladenského gymnázia. Podle primátora je třeba zpustlé části citlivě kultivovat. Obnova sadu pomůže i oživit luční rostliny, které město nechalo na dně údolí i dosít. Místo bylo rozryté divokými prasaty, proto jej bylo třeba nejdříve zaválcovat. Celková investice do lokality má letos dosáhnout jeden milion korun.

"V průběhu tohoto roku plánuje odbor také zadání projektu pro práci s vodou, cestní sítí a dalšími věcmi, které vyžadují podrobnější zpracování," doplnila kladenská zastupitelka Anna Gamanová. Podle ní údolí kromě sadu obsahuje také další plochy, které je vhodné obnovit. "Je naprosto nutné upravit koryto, kudy odtékají při přívalových deštích balastní vody a tak dále, to jsou úkoly dalších let v závislosti na financích," doplnila zastupitelka.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist