https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladno-vytvori-vizi-zlepseni-zivotniho-prostredi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladno vytvoří vizi zlepšení životního prostředí

11.11.2019 00:22 | KLADNO (ČTK)
Kladno v mezinárodním projektu vytvoří vizi zlepšení životního prostředí, pomohou i odborníci z Českého vysokého učení technického (ČVUT). / Ilustrační foto
Kladno v mezinárodním projektu vytvoří vizi zlepšení životního prostředí, pomohou i odborníci z Českého vysokého učení technického (ČVUT). / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Kladno v mezinárodním projektu vytvoří vizi zlepšení životního prostředí, pomohou i odborníci z Českého vysokého učení technického (ČVUT). Město tak zvýší i šanci na získání evropských dotací na uskutečnění vize. Pětiletý projekt SPARCS zaměřený na zvyšování životního standardu, šetrnou energetickou politiku, zlepšení kvality ovzduší, elektromobilitu a digitalizaci slučuje 31 organizací a zapojilo se do něj sedm států, oznámila v říjnu mluvčí města Lucie Steinerová.
 

"Pokud bude naše vize, vypracovaná v rámci projektu, vyhodnocena jako nejlepší, máme možnost v dalších letech získat prostředky od EU, které by měly pomoct při jejím uvedení v život," uvedl kladenský radní pro rozvoj Lukáš Hanes (ODS). Na vizi se bude podílet tým odborníků z Univerzitního centra energeticky efektivních budov ČVUT (ČVUT UCEEB), které sídlí v Buštěhradu u Kladna.

Název projektu SPARCS je zkráceninou anglického Sustainable energy Positive & zero cARbon CommunitieS (tedy Pozitivně energeticky udržitelné a bezuhlíkové komunity). Ve dvou vedoucích pilotních městech projektu, kterými jsou Espoo ve Finsku a Lipsko v Německu se už nyní budou jednotlivé projekty uskutečňovat. Ostatní zapojená města - Kladno, Maia v Portugalsku, Kifissia v Řecku, Reykjavík na Islandu a Lvov na Ukrajině - během pěti let vytvoří vlastní vizi, uzpůsobenou místním potřebám.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist