https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladno-zacne-v-kvetnu-budovat-podzemni-kontejnery-na-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladno začne v květnu budovat podzemní kontejnery na odpad

28.3.2017 08:30 | KLADNO (ČTK)
Kontejnery pod zem nechávají umístit i další středočeská města, například Mladá Boleslav (na obrázku), Králův Dvůr na Berounsku, Kutná Hora nebo Příbram.
Kontejnery pod zem nechávají umístit i další středočeská města, například Mladá Boleslav (na obrázku), Králův Dvůr na Berounsku, Kutná Hora nebo Příbram.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Kladno začne v květnu budovat podzemní kontejnery na tříděný i komunální odpad. Letos má investovat zhruba 15 milionů korun a příští rok stejnou částku. "V dubnu už bychom opravdu měli znát výsledek výběrového řízení," sdělila včera ČTK mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.
 

Podzemní kontejnery nezabírají místo v ulicích, jejich vyústění zapadá do okolního prostředí a také z nich nelze odpad bez techniky vybírat, tudíž okolo nich není rozházený nepořádek.

První kontejnery se mají objevit především v centru města, celkem jsou plánovány na 30 místech. Na seznamu jsou například lokality na náměstí Starosty Pavla, na Poštovním náměstí, v ulici Václava Rabase, na náměstí Svobody a další. Hotovo má být do konce června příštího roku.

Část nákladů má pokrýt evropská dotace. Podle informací města by mělo být o jejím případném přidělení rozhodnuto během letošního června.

Kontejnery pod zem nechávají umístit i další středočeská města, například Mladá Boleslav, Králův Dvůr na Berounsku, Kutná Hora nebo Příbram.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist