https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladno-zvysilo-poplatek-za-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladno zvýšilo poplatek za odpady

10.12.2001 17:51 | KLADNO (ČIA)
Navýšení jednotného poplatku, který musí uhradit každý občan Kladna za svoz a likvidaci komunálního odpadu, schválilo tamní zastupitelstvo. Pro rok 2002 je cena stanovena na 492 koruny. "Tři čtvrtiny této částky jsou dány. Z 50 na 200 korun se zvedá poplatek odváděný za každou tunu odpadu do Státního fondu životního prostředí a ze 60 na 100 korun došlo k navýšení pevného poplatku za rekultivaci skládek," vysvětlil vedoucí odboru životního prostředí kladenského magistrátu Radovan Víta.
 

Za popelnice nemusejí zaplatit pouze vojáci základní vojenské služby, dlouhodobě hospitalizované osoby či lidé, kteří jsou více než 120 dní mimo republiku. "Nová pravidla umožňují, aby za družstevníky či nájemníky zaplatil správce objektu, který následně bude poplatky vybírat od obyvatel. Tím se o několik milionů sníží náklady na rozesílání složenek," řekl kladenský primátor Milan Volf.

Novela odpadové vyhlášky ovšem neznamená pouze zvýšení ceny, zastupitelé upozornili mimo jiné na povinnost svozové firmy, aby jednou za 18 měsíců prováděla vymytí a desinfekci popelnic.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist