https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kladnu-se-podarilo-ziskat-finance-nejen-z-evropske-unie
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kladnu se podařilo získat finance nejen z Evropské unie

7.11.2001 19:47 | KLADNO (ČIA)
Bezmála milion korun se podařilo v letošním roce získat kladenskému magistrátu ze zahraničních podpůrných programů. Přímo z dotačních titulů Evropské unie prozatím město nečerpá, podpora životního prostředí ovšem získala odezvu v dalších institucích. "Z britského Know-how fondu jsme dostali 200 tisíc korun mimo jiné na zajištění projektu Lokální agenda 21. Ze stejného zdroje ovšem dostaneme dalších 600 tisíc korun na podporu občanské společnosti," uvedl náměstek kladenského primátora Dan Jiránek.
 

Nejpozději do konce tohoto roku město vypíše grantové řízení na rozdělení finančních prostředků z Velké Británie, které následně získá tři až 10 subjektů v oblasti životního prostředí, ale i sportu a dalších sfér veřejného života.

Naopak přesného adresáta již mají prostředky z Regionálního environmentálního centra Evropské unie a Spojených států. "Od této instituce dostaneme čtvrt milionu korun určených na životní prostředí," informoval Jiránek. Peníze budou použity na školní výukové programy a na softwarové vybavení kladenského magistrátu. To by mělo napříště umožnit bezprostřední monitorování stavu ovzduší v Kladně.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist