https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klatovy-chystaji-prevod-pozemku-pro-prumyslovou-zonu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klatovy chystají převod pozemků pro průmyslovou zónu

4.9.2001 11:20 | KLATOVY (ČIA)
Ještě v letošním roce mají Klatovy vlastnit pozemky pro průmyslovou zónu, o kterou už usilují čtyři roky. Intenzívní jednání města s Vojenskou a ubytovací správou Plzeň podle klatovského starosty Karla Mráze postoupila natolik, že dohoda o úplatném převodu bývalé vojenské střelnice je "na spadnutí". Město by zóna neměla stát víc než deset milionů korun.
 

"Průmyslový areál bude ležet na okraji města Pod borem v blízkosti masokombinátu. Armáda jedná velmi vstřícně a podle harmonogramu bychom měli bezúplatně získat plochy pro infrastrukturu, o ceně za ostatní pozemky rozhodne odhad, který se zpracovává," uvedl Mráz.

O převod vojenských pozemků usiloval původně okresní úřad. S převodem ale úředníci ministerstva obrany nesouhlasili, protože úřad pozemky nemohl vlastnit. Město o ně požádalo poprvé před dvěma roky. Pro připravovanou průmyslovou zónu počítá podle plánů klatovská radnice s lehkou výrobou, která by nezatěžovala životní prostředí. V okamžiku, kdy se majetkoprávní poměry podaří dořešit, bude podle starosty město připraveno zainvestovat vybudování inženýrských sítí a učinit nabídku investorům. Těch už se přihlásila více než desítka a zájem v okamžiku převodu majetku podle starosty nepochybně ještě vzroste.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist