https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klaus-obhajoval-vyjadreni-o-miliardach-pro-severni-cechy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klaus obhajoval vyjádření o miliardách pro severní Čechy

31.5.2002 19:19 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Za slovní hříčky dnes označil předseda ODS Václav Klaus na volebním mítinku v Ústí nad Labem svá slova z tiskové konference, která se konala 24. května v Chomutově. Zde měl Klaus označit vládou schválených 15 miliard na revitalizaci a likvidaci důlních zátěží v severozápadních Čechách za žert. Současně dodal, že v případě volebního vítězství ODS nebude pravicová vláda schopna sliby sociálních demokratů realizovat.
 

"Nediskutoval jsem v Chomutově o tom, zda Ústecký kraj potřebuje více nebo méně peněz než kraje jiné. Je mi jasné, že Ústecký kraj s nejvyšší nezaměstnaností v republice bude potřebovat pomoc z centra. Kritizuji Zemanovu vládu za to, že dělá před volbami spanilé jízdy do krajů a slibuje zde miliardy korun mimo schválený rozpočet. K tomu nemá vláda mandát, a není to férové," řekl dnes Klaus na ústeckém volebním mítinku ODS.

Severočeská ČSSD v tomto týdnu odeslala otevřený dopis volebnímu lídrovi ODS za Ústecký kraj Miroslavu Ouzkému, ve kterém žádala, aby krajská organizace ODS otevřeně přiznala, zda se k Klausovým slovům z Chomutova hlásí, nebo podporuje miliardy pro těžbou zdevastovaný kraj. "Otázka 15 miliard korun bude v pondělí 3. června nosným tématem jednání předsednictva Hospodářské a sociální rady kraje v Mostě. Tomuto kraji náleží 15 miliard korun, které mu dluží stát za dlouholeté rabování uhlí. Tato myšlenka se nenarodila dnes, ale už mnohem dříve. Byl jsem jejím spoluautorem v době, kdy jsem zastával post primátora Mostu," řekl dnes ČIA krajský hejtman Jiří Šulc (ODS) .

Šéf klubu komunistických zastupitelů Ústeckého kraje Miroslav Bauer pro ČIA uvedl, že jeho strana, která před dvěma roky vyhrála krajské volby a nyní je v opozici, sleduje Klausova prohlášení se znepokojením. "Ještě více nás ale zaskočil postoj krajských občanských demokratů v čele s hejtmanem Šulcem. Ani oni nedokázali svému předsedovi vysvětlit a obhájit potřebu peněz na generální revitalizaci Ústeckého kraje," řekl Bauer.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist