https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klid-zada-novou-variantu-trasy-d3
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

KLID žádá novou variantu trasy D3

20.10.2001 14:15 | PRAHA (EkoList)
Jedenáct obcí, které tvoří sdružení KLID, vyzvalo dnes ministerstvo pro místní rozvoj (MMR), ministerstvo dopravy a spojů (MDS) a ministerstvo životního prostředí (MŽP) k doplnění uvažovaných variant vedení dálnice D3. Podle usnesení vlády má být trasa dálnice D3 ve sporném úseku Praha - Benešov definitivně určeno až na základě výsledků územního plánu pražského regionu.
 

Konceptu regionálního územního plánu by měl obsahovat alternativní návrhy trasy D3, obce z KLIDu se ale obávají, že varianty budou zpracovány nekvalitně nebo neúplně. Proto KLID požádal MDS, MMR a MŽP, aby vypracovaly variantu, která by znamenala, že dálnice povede přes území jen těch obcí, které její stavbu podporují. EkoListu to dnes sdělil předseda sdružení KLID Karel Rott.

"Sdružení KLID odmítá prosazované vedení dálnice D3 v tzv. západní variantě již několik let. Tato varianta by totiž znamenala velmi vážné a nevratné znehodnocení celého regionu. Dálnice by například vedla přes tradiční rekreační oblast Prahy s hustou zástavbou, na některých místech by se přibližovala k domům na méně než 50 metrů. Plánované přemostění Sázavy v jednom z nejhlubších kaňonů řeky by navždy negativně narušilo krajinný ráz řeky," přibližuje Rott důvody, které KLID vedou k odmítání dálnice D3.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist