https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/klimaticti-aktiviste-se-prilepili-k-ulici-u-britskeho-parlamentu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Klimatičtí aktivisté se přilepili k ulici u britského parlamentu

3.9.2020 11:45 (ČTK)
Aktivisté tento týden v Londýně protestují kvůli údajné nečinnosti vlády vůči hrozbě klimatické změny způsobené globálním oteplováním.
Aktivisté tento týden v Londýně protestují kvůli údajné nečinnosti vlády vůči hrozbě klimatické změny způsobené globálním oteplováním.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Klimatičtí aktivisté z organizace Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) se přilepili k ulici před britským parlamentem. Vláda podle nich dělá málo pro dosažení i svých nepostačujících cílů, informovala agentura Reutes.
 

Aktivisté tento týden v Londýně protestují kvůli údajné nečinnosti vlády vůči hrozbě klimatické změny způsobené globálním oteplováním. Tvrdí, že musí jít do akce, aby politiky přiměli brát naléhavost problémů životního prostředí vážně. Policie dnes podle Reuters několik osob zadržela.

Aktivisté z hnutí Extinction Rebellion už v minulosti v Británii pořádali protestní týdny a jejich akce si vyžádaly zásahy pořádkových sil. Hnutí vzniklo v roce 2018 právě v Británii a jeho protesty za ochranu klimatu se následně rozšířily do celého světa včetně Česka.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist