https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/koalice-chce-vyssi-spotrebni-dan-z-benzinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Koalice chce vyšší spotřební daň z benzínu

17.4.2003 08:43 | PRAHA (ČIA)
Zhruba o korunu za litr by od roku 2005 mohla v České republice stoupnout spotřební daň z benzínu. Vyšší spotřební daň by se měla využít na opravy a budování nových silnic. Návrh zazněl podle dnešního Práva na jednání představitelů vládních koaličních stran, která má na starost přípravu konečného návrhu reformy veřejných financí.
 

S prosazením této změny se však rýsují problémy. "S takovými návrhy nemůže vládní koalice počítat, že je podpoříme. Jsme pro snižování daní," uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý. Proti zvyšování daní budou i komunisté. ODS i KSČM již společně zamítli návrh zákona na zvýšení spotřebních daní u tabáku a alkoholu.

Cena benzínu podle expertů kolísá tak, že koruna na benzínu navíc nemůže dramaticky změnit situaci motoristů. Proti návrhu na zvýšení spotřební daně u benzínu jako zdroje zvýšení příjmů nemá připomínky žádná ze stran koalice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist