https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/kocab-kraus-a-spol-quotdejme-sanci-zelenymquot
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Kocáb, Kraus a spol.: "Dejme šanci Zeleným!"

3.6.2002 10:40 | PRAHA (EkoList)
Šestnáct osobností z nejrůznějších sfér českého veřejného života podepsalo prohlášení "Dejme šanci Zeleným!", v němž vyzývají veřejnost k volbě dosud neparlamentní Strany zelených (SZ). V prohlášení, které dnes zveřejnily Literární noviny, argumentují tím, že program SZ nepočítá jen s ochranou životního prostředí, ale usiluje "především o rozvoj občanské společnosti".
 

"Jsme příjemně překvapeni, že se (SZ) ve volební kampani nesnižuje k populistickým heslům, k laciným řešením korupce a kriminality, ke štvaní proti cizincům a k hledání nepřítele v cizině," říká se dále v prohlášení. Signatáři dále argumentují slibem zelených, že nebudou po volbách spolupracovat s KSČM a ODS. "Odpor vůči Evropské unii i další postoje těchto dvou stran jsou nám cizí," říkají signatáři výzvy "Dejme šanci Zeleným!".

Prohlášení podepsali vedle šéfredaktora Literárních novin Jakuba Patočky také například ředitel Hnutí DUHA Jan Beránek, exministr životního prostředí Ivan Dejmal, sociologové Fedor Gál a Jan Keller, zpěváci Vladimír Merta, Jiří Dědeček a Michael Kocáb, herec Jan Kraus či bývalý vládní zmocněnec pro lidská práva Petr Uhl.

Strana zelených má podle posledních výsledků sociologických průzkumů preference 2,1 procenta (STEM pro Lidové noviny, 31. 5. 2002), respektive 1,4 procenta (TN Sofres Factum pro server iHned.cz, 29. 5. 2002).


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist